Eten & Drinken

Restaurant Casa Abilio:
Restaurant Casa Abilio werd In 1995 opgericht door Abilio en Fransisca met hun enthousiasme en ervaring van meer dan 25 jaar in de horeca.
Nu met heel veel enthousiasme voortgezet door de twee broers Abilio en Gregorio.
Samen geven zij al hun inspanning om de beste kwaliteit te bieden zodat de gaten zeer tevreden naar huis gaan.

Het restaurant is gebouwd in een oud huis van het bisdom van Málaga, het was tot 1870 een residentie waar men met pensioen ging. Het unieke van de constructie maakt dat het resulteert in een elegant decor.
Sober maar met een aangename gastvrije sfeer.

HET RESTAURANT
De keuken van Casa Abilio kan worden gedefinieerd als een traditionele keuken, maar met een touch van de moderniteit en innovatie.
In onze keuken gaan we volledig voor de kwaliteit van de producten, inspelend op het seizoen en wat de markt bied.
Het restaurant is gelegen aan de Calle Padilla ongeveer 500 meter van het stadhuis en het plein achter de kerk van Veracruz in Álora.
Het is ver uit het beste restaurant van Álora en omgeving maar het ligt in de wat hogere prijs klasse wat overigens lager ligt de buiten Spanje.

Casa De Correos Tapas Bar & Restaurant:
Dit bescheiden restaurant is een bezoek waard.
Alberto en zijn partner zijn de uitbaters .
Authentieke Spaanse keuken met een breed scala van gerechten die allemaal erg smaakvol en heerlijk zijn.
Het Restaurant is eenvoudig ingericht maar naar Spaanse begrippen voldoende.
Gelegen in het oude postkantoor van het typische Spaanse dorp Álora
Álora is typisch Spaans en leuk voor een wandeling. Parkeer uw auto in een van de openbare parkeerplaatsen rond het centrum, in de stad is het bijna onmogelijk rijden en parkerena
Redelijke prijzen, zeer aan te bevelen
Restaurant La Casa Del Abuelo:
Na het beklimmen van de smalle straatjes naar het Moorse kasteel in Alora , waren we toe aan een verfrissing en een hapje! De entree, via een trap, was niet veelbelovend, maar we houden wel van verrassingen en belanden in een grote luchtige kamer met ongeveer 20 tafels. We waren nog vroeg voor Spaanse normen, er was plaats voldoende dus we kozen voor een tafel bij het raam. We bestelden een glas bier en een glas wijn tijdens het kijken naar het menu – € 7,50 door een drie-gangen maaltijd. [ Menu del Dia ] met diverse keuzes . Op aanraden van de aardige ober hebben wij dit besteld samen met een fles van de rode huiswijn . Na het heerlijke eten met een Cortado vroegen wij om de rekening en met verbazing betaalden wij € 26,75 . We hadden goed gegeten en we vertrokken zeer tevreden. Waar vindt je dat nog tegenwoordig.
Restaurant CASA NELLY:
Hier moet je gegeten hebben een geweldige keuken een goede ligging ruime parkeer plaats .
Nelly de eigenaresse is heel erg gastvrij en kom je er een tweede keer dan herkend ze je gelijk en ook meestal wat je drinkt.
Ik ben best veel gewent in de horeca maar zo’n gastvrouw maak je zelden mee.
spreek goed Engels , Spaans en natuurlijk Bulgaars waar ze ook vandaan kom.
Ze hebben enkele typiche gerechten uit Bulgarije op de kaart staan maar het is Europees gericht met Spaanse twist.
Restaurant Sol del Rio:

Het werd geopend in 1971, biedt een familiale sfeer. Gerund door Martin en zijn familie.
De achter kamer is er voor het uitgebreid dineren en het voorste gedeelte voor de tapas en de bar. De service is vriendelijk met oog voor detail. In zijn liefde voor de keuken uit Malaga en zijn omgeving wordt er hier gekookt volgens de ​​traditionele recepten.
Met meer dan 39 jaar ervaring in het onderwijzen van de principes van Perota keuken op de BDA. Dit resulteerde in een van de drukst bezochten restaurant van Alora. Daar waar de zeevruchten en steaks ongebreideld uit de keuken rollen en tapas zijn weg vindt op diverse tafel of bar.
Gespecialiseerd in stoofschotels, gegrild vlees en vis uit de zee bij Malaga.
Gamba’s pill pill zijn er geweldig evenals de Conchas Finas dit moet je hier gegeten hebben.
Ook de Entrecote is geweldig hier.

Restaurant: Asador Don Joaquín:
De smaak van lekker eten
De keuken grill en traditionele kachels op hout gestookt brengen een aangename geur door het gehele restaurant, en traditionele Spaanse selectie van gerechten die seizoensgebonden producten combineren uit de tuin met het sappigste vlees, en niet te vergeten een verscheidenheid aan verse vis, vers van de markt. Dit alles geserveerd in een eigentijdse inrichting van het restaurant.
HOSTEL
In het midden gebied, tussen de steden van Alora en Pizarra biedt dit hostel de gasten van Joaquín beschutting en rust. Ingericht in een rustieke stijl in overeenstemming met de landelijke omgeving. De accommodatie van al deze ingredienten heeft het inzicht om er van te genieten.
Restaurant: El Mirador de Al-Andalus
“Één van de betere in Álora!” wat betreft prijs en kwaliteit verhouding.
Het eten is heerlijk en meer dan genoeg. Verder erg goedkoop (waren elke keer rond de € 20,- kwijt voor 2 personen!) De barbecue-avonden zijn een absolute aanrader. Ook de bediening is erg vriendelijk.
Geweldig uitzicht over Alora een heerlijk terras met in de zomer een fijn zwembad waar de kinderen zich kunnen vermaken. Het is goed verstopt dus vraag het even aan de mensen op straat anders blijf je zoeken.

Verblijf bij ons voor een paar dagen, een week of meer. Geniet van die heerlijke Zuid-Spaanse cultuur, op slechts 30 minuten van Malaga!

Translate »