In de omgeving

Álora:
Álora is een typisch binnenlands, Andalusisch bergstadje met Fenicische, Romeinse, Moorse roots. Dit stadje heeft een zeer belangrijk en rijkelijk verleden. Best de moeite waard om een bezoekje te brengen. Op maandag is er markt
Alhambra (Granada):
Deze Moorse site geeft een weerspiegeling weer van ruim 800 jaar Moorse bezetting in zijn ruimste vorm. Om het Alhambra te bezichtingen moet je ruim op voorhand je ticket bestellen.
Antequera:
Het minder bekende, maar daarom niet minder mooie Antequera ligt op amper 35 minuutjes rijden (30 km). Deze stad biedt je een rijke geschiedenis, winkeltjes, gastronomie… Net buiten de stad vind je El Torcal en het Lobo Park.
Costa del Sol:
Zee- en strandliefhebbers kunnen lekker baden op een van de prachtige stranden van de Costa del Sol (Marbella en Málaga) op amper 30 minuten van Casa-Alora
De 3 stuwmeren el Conde del Guadalhorce, el Guadalteba en el Guadalhorce:
Deze 3 langgerekte azuurblauwe stuwmeren strekken zich uit over 3 gemeentes (Ardales-Bobbadillo-Antequera) en liggen net ten de Noord-Noordwesten van de Sierra de La Huma. Een van de stuwdammen werd tussen 1907-1921 gebouwd en in 1921 ingehuldigd door de toenmalige Koning Alfonso XIII, die via de Caminito del Rey (het koningspaadje) deze stuwdam aandeed.
El Caminito del Rey:
El Caminito del Rey is een zeer bekend wandelpad van totaal 7 km door de Gorge Defiladero de los Gaitanes dat aan de kloofwand op 100 meter hoogte hangt.
Het biedt adembenemende uitzichten en een opwindend avontuur dat tot nu toe alleen door ervaren bergbeklimmers werd ervaren. Deze exceptionele natuurlijke omgeving is een stille getuige van de industrialisatie van de provincie Málaga in de 19e en 20e eeuw. U krijgt de mogelijkheid om over de lokale fauna en flora en geologie te leren alsmede ook over de eerste spoorweg en elektriciteitsvoorziening in de regio
De Noord toegang is bereikbaar via een tunnel aan de rand van het Gaitanejo Reservoir en een korte wandeling naar de toegang.

Totale lengte van de route is 7,7 km, verdeeld in een 2,9 km lange hangende promenade en 4,8 km lange toegangswegen

Met betrekking tot de promenade, het bekendste deel van het wandelpad is de 2,9 km lange deel tussen het begin en eindpunt van El Caminito del Rey. Dit bestaat uit de 1,5 km, langs de bergwand hangende, promenade en 1,4 km bospad. Geschatte duur van de wandeling is tussen de 3 en de 4 uur. Dit is vanaf de toegangsweg bij El Mirador tot aan de bus bij La Garganta (station El Chorro).

Let op: El Caminito del Rey is een lineaire wandeling. Vanaf het eindpunt kunt U met de bus (of lopend voor de sportieve mensen) terug naar de parkeerplaats bij het beginpunt.

Meer informatie over de route kunt u vinden op de website van El Caminito del Rey:
Caminito del Rey

El Chorro:
El Chorro is een typisch dorpje ontstaan tijdens de Belle Epoque, dat merk je algauw wanneer je het stationsplein ziet.
El Torcal:
Dit beschermd natuurgebied ligt op een 10km van Antequera. Dit bijzonder landschap werd miljoenen jaren geleden gevormd. Heel bijzonder is de vorming van de in lagen gevormde gesteenten… met wat verbeelding herkennen we er figuren in. Vanop de Torcal kan je bij prachtig weer de Baai van Malaga zien.
De ruïne van Bobastro, de prehistorische Doña Trinidadgrot van Ardales:
Granada:
Granada, welbekend voor haar Alhambra, ligt op 1u45 rijden van Casa-Alora.
Málaga:
Málaga, dé bruisende studenten- en havenstad. Ze heeft je alles te bieden: zee, strand, zon, gastronomie voor ieder, cultuur, muziek, mondaine winkels in de met marmer bekleedde winkelstraten, uitgangsleven,… Een smeltkroes van oud-Moors en ultramodern.
Córdoba:
Het verrassende Córdoba met haar impressionante Mezquita ligt op nog net geen 2 uur rijden. En is zeker een bezoekje waard. Wandelen door de leuke winkelsteegjes… Wat cultuur opsnuiven… Voor ieder wat!
Sevilla:
Deze prachtige stad is van hieruit met de auto op net nog geen 2 uur rijden. Tevens met de trein vanuit El Chorro bereikbaar.

Verblijf bij ons voor een paar dagen, een week of meer. Geniet van die heerlijke Zuid-Spaanse cultuur, op slechts 30 minuten van Malaga!

Translate »