Omgeving

Caminito del Rey

De caminito stond ooit bekend als de gevaarlijkste wandelroute ter wereld. Maar dit is niet meer zo. Dit wandelpad in Spanje is recent gerestaureerd.

 

 

De wandeling over El Caminito de Rey is een heerlijke ervaring, vanaf het reservoir vanaf Count of Guadalhorce tot het eindpunt van El Chorro Dam. Het pad bevindt zich in de natuur en passeert ravijnen, kloven en een grote vallei, over weggetjes en plankenpaden. De route is recht en loopt niet rond  hij gaat één kant op vanuit het noorden naar het zuiden. Het begint in het plaatsje Ardales en eindigt in Álora. De route is bijna 8 kilometer lang en je doet er tussen de 2 à 3 uur over.

Het is uitgegroeid tot 1 van de topattrakties in Malaga

 

El Torcal

Het natuurreservaat El Torcal ligt vlakbij Antequera in de provincie Málaga is één van de indrukwekkendste karstlandschappen in Europa. Het gebied is sinds 1978 een natuurreservaat en is ongeveer 17 vierkante kilometers groot.

Dit bijna ‘buitenaards’ landschap is miljoenen jaren geleden gevormd en staat bekend om de ongebruikelijke vormen van de rotsen. Het gebied telt meer dan dertig soorten orchideeën en herbergt wilde rozen en vele andere planten- en diersoorten. 

De grootste en meest zichtbare diersoort in het park is zonder twijfel de steenbok. Zij duiken echt overal in het park op en kijken je nieuwsgierig toe.

 

Malaga

Málaga is de op één na grootste stad van Andalusië, en de op vijf na de grootste stad van Spanje. Malaga heeft voor ieder wat wils: een dagje naar het strand, slenteren door de winkelstraten en veel gezellige restaurantjes en barretjes. Maar Málaga is ook de stad met bezienswaardigheden, zoals prachtige gebouwen, gezellige pleintjes en mooie kerken

Ardales

De meren van Ardales liggen vlakbij de Caminito del Rey (El Chorro) en is een heerlijke plek voor een dagje badderen. Er zijn ook waterfietsen met glijbaan en surfplanken te huur. 

Omringd door machtige rotspartijen kan je er, in de schaduw van de vele bomen, heerlijk genieten van het heldere water of picknicken op één van de talloze picknicktafels met uitzicht op het meer.

Antequera

Het minder bekende, maar daarom niet minder mooie Antequera ligt op ongeveer 50 minuten rijden (37 km). 

Deze stad biedt je een rijke geschiedenis, winkeltjes, gastronomie

Ervaar de sfeer van Antequera en geniet!

Net buiten de stad vind je El Torcal en het Lobo Park.

Ronda

Ontdek de prachtige bergachtige streek van Ronda op een ontspannen dagje uit vanaf Casa Alora.

Zie de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Ronda, met inbegrip van de Plaza de Toros arena en het museum. Een bezoek aan de Plaza de España, het belangrijkste plein van Ronda en de Kerk. Bewonder het uitzicht vanaf de adembenemende kloof El Tajo, die de stad splitst in een oude en een nieuwe wijk, en loop over de Puente Nuevo, de brug die de twee met elkaar verbindt. 

Auto huren?